Temperaturer og stegetider
Rigtig mange kunder efterspørger meget specifikt eksakt temperatur og stegetid til de specifikke udskæringer. Og sandheden er: Det ville være at gøre jer en KÆMPE bjørnetjeneste. Vi vil give jer gode redskaber til at nå i mål HVER gang. Derfor: stegetermometer, stegetermometer og stegetermometer.
Jeg får personligt knopper når jeg står nede i supermarkedet og ser slagterens standardanbefalinger klistret på et kødstykke. Det er sjovt at nøjagtigt samme anbefaling kan sidde på en flæskesteg der vejer 2 kg og på en der vejer 3 kg. Umiddelbart tænker jeg ikke de 2 skal have samme tid.
Sandheden er bare at der ikke er 2 ovne/pander/grills som er ens. Ved man overhovedet om de opererer ved de grader de viser? Hvor godt leder din pande varme? Hvad temperatur har dit kød når du starter din tilberedning? Er det taget direkte fra køleskab eller har det opnået stuetemperatur ved at ligge ude. Rigtig mange elementer vil influere voldsomt på den tid du skal give kødet, derfor er standard tider en rigtig dårlig løsning.
Jeg har selv ødelagt utroligt mange stykker kød på min rejse i denne verden. Jeg er hverken kok eller slagter. Jeg er blot en helt almindelig dansker der er meget begejstret for godt kød. Jeg er nået frem til følgende som virker for mig. Jeg er gået gevaldigt ned i temperatur når jeg steger hele kødstykker. Den høje varme skal jeg vitterligt kun bruge til et flot ydre og til at lave sprøde svær på en flæskesteg. Når det resultat er opnået går jeg gevaldigt ned i temperatur. det kan være 130, 110, 90 eller 55 grader. og så anvender jeg stegetermometer. Så er jeg nemlig sikker på mit kød sidder lige i skabet hver gang.
Skrevet af-
Martin Hagen Christiansen
Ejer/indehaver Steak-out.dk