
OKSESTEG i ovn (Oksetykkam)
Tilberedning af Oksetykkam i ovnen
Vil du servere en god, gammeldags oksesteg – også kaldt oksetykkam? Et lækkert stykke kød til simremad, der ikke kun er forbeholdt de kolde vinterdage men smager dejligt hele året.
Brun din oksesteg i en gryde med smør og drys med salt og peber. Læg herefter stegen i en dyb bradepande med løg, gulerødder, porrer eller andre grøntsager efter dine personlige præferencer. Hæld 2,5 vand ved. Det er vigtigt, at der hele tiden er vand i bradepanden – ellers kan kødet risikere at blive tørt!
Til en steg på 750g, bør du bruge 2,5 dl vand.
Sæt bradepanden i en varm ovn på 180 grader °C og lad oksestegen stege i 2-3 timer, til den opnår en kernetemperatur på 80 grader. Vend gerne stegen et par gange undervejs for at undgå en tør skorpe.
Fremgangsmetode
- Start med at krydning med salt og feber.
- Brun oksestegen i en gryde med smør på alle sider og tilføj grønsager.
- Læg den brunede oksesteg, vand og grøntsager i en dyb bradepande.
- Sæt bradepanden i ovnen. Steg oksestegen i 2-3 timer, indtil den opnår en kernetemperatur på 80°C i en forvamet ovn.
- Husk at vende stegen undervejs. tilføje vand og ved servering skær kødet på tværs af kødfibrene.
Oksekød direkte til døren?
-
Ribeye stykke. Pampeano
199,00 kr. pr. kg -
Mørbrad. Pampeano
250,00 kr. pr. kg -
Flæsk, ekstra tykke skiver (2cm). Duroc grisen fra Ladegaard
140,00 kr. pr. Kg. -
French Rack. Iberico
180,00 kr. pr. Kg. -
Presa. Iberico
250,00 kr. pr. kg -
Ribeye. Aussie Beef by Steak-out
320,00 kr. pr. Kg. -
Ribeye Deal. Pampeano. Ca. 5.6 kg
999,00 kr. -
Brisket Full Packer. Greater Omaha Packing
140,00 kr. pr. kg -
Striploin. Pampeano
175,00 kr. pr. kg