11. juli 2024

OKSEFILET i ovn

Tilberedning af hel oksefilet/striploin i ovnen

At tilberede en oksefilet (kaldes en striploin i vores verden) behøver ikke at kræve meget knofedt. Du kan med fordel tilberede din oksefilet i ovnen for et mørt, lækkert stykke kød – perfekt som en del af hovedretten. Hele tilberedningen varer omkring time og 15 minutter.

Start med at krydre kødet grundigt med salt, peber eller yndlingskrydderiblandingen samt urter. Brun dernæst kødet på begge sider 1-2 minutter på en varm stegepande, så der kommer stegeskorpe. Her kan du også stege det med urterne. Lad herefter oksefileten tilberede videre i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft. Benyt et stegetermometer for den rette tilberedning. Afhængigt af størrelsen på kødet og din ovn, vil de ca. tage 40 minutter.  For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, for medium (anbefales) 55-58°C og 59-62°C for gennemstegt.

Fremgangsmetode

  1. Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og gnub kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
  2. Brun oksefileten på begge sider på en varm stegepande for at opnå en stegeskorpe. 1-2 minutter pr. side. Brug gerne urter/hvidøg på panden.
  3. Læg den brunede oksefilet i den forvarmet ovn på 150C varmluft.
  4. Brug et stegetermometer for at sikre den rette tilberedning. 55-58°C i kernetemperatur anbefales.
  5. Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.

Oksekød direkte til døren?

Find krydderi og sauce

preloader