Oksesteg i ovn – oksetykkam
Tilberedning af Oksetykkam i ovnen Vil du servere en god, gammeldags oksesteg – også kaldt oksetykkam? Et lækkert stykke kød til simremad, der ikke kun er forbeholdt de kolde vinterdage men smager dejligt hele året. Brun din oksesteg i en gryde med smør og drys med salt og peber. Læg herefter stegen i en dyb […]
Oksefilet/striploin i ovn
Tilberedning af hel oksefilet/striploin i ovnen At tilberede en oksefilet (kaldes en striploin i vores verden) behøver ikke at kræve meget knofedt. Du kan med fordel tilberede din oksefilet i ovnen for et mørt, lækkert stykke kød – perfekt som en del af hovedretten. Hele tilberedningen varer omkring time og 15 minutter. Start med at […]
Oksefilet/striploin på grill
Tilberedning af hel oksefilet/striploin på grillen Forbered din oksefilet (hedder en striploin i vores verden) ved at fjerne sener og andre urenheder, der måtte forekomme. Herefter kan du med fordel marinere kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier. Brun stegen af på grillen på alle sider til der til der kommer en god […]
Tournedos på grill
Tilberedning af oksetournedos på grillen Steg dine tournedos af okse på en varm kulgrill eller gasgrill, der skal være omkring 225-250 grader. Lad bøfferne stege på hver sin side i intervaller af et minut indtil kernetemperaturen er 54-57 grader for medium. Husk godt med salt og peber eller lækkert svøb af kvalitetsbacon. Stegetiden afhænger af […]
Hakkebøf på grill
Tilberedning af hakkebøffer / burgerbøffer på grillen Hakkebøfferne pensles med neutral olie og gives rigeligt med salt/peber/ønsket rub, inden de grilles. Stegetid afhænger af ufatteligt meget: såsom hakkebøffernes tykkelse og varmen på din grill. Kom hakkebøfferne på en rygende varm grill. Vend dem regelmæssigt. Bøfferne er medium stegt når der kommer rød kødsaft op til […]
Oksemørbrad på grill
Tilberedning af oksemørbrad på grillen En mør og lækker oksemørbrad kræver minimal forberedelse: Gnid kødet i dine foretrukne urter og krydderier og brun det i et par minutter ved høj direkte varme. Lad herefter oksemørbraden stege ved indirekte varme på grillen. Vend kødet regelmæssigt. Hold øje med kernetemperaturen for den rette tilberedelse. For et rosa/rødt […]
Tomahawk Steak på pande/grill
Tilberedning af tomahawk steak Grundet størrelsen på en Tomahawk (typisk over et kg) griber man den ikke an som en normal bøf. Man skal hellere se den som en steg man skærer i skiver efter endt tilberedning. Den kommer absolut bedst til sin ret hvis man bager den i ovn eller grill ved lavest mulige […]
Teres Major på pande/grill
Tilberedning af teras major Teres Major kommer allerbedst til sin ret hvis man intervalsteger den på grill/pande. Giv den et minut på den ene side, et minut på modsatte side og så lad hvile et minut. Denne proces gentages til ønsket kernetemperatur. 55-58 grader for medium.
T-Bone Steak på pande/grill
Tilberedning Vi anbefaler i den grad at gå forsigtigt til værks når man laver en T bone/Porterhouse. For det skal blive RIGTIG godt kræver det at både filet og mørbrad del er ligeligt tilberedt og det er sindssygt svært at ramme, hvis man kører ved for høje temperaturer. Helt ideelt bør man bage stykket ved […]
Oksecuvette på pande/grill
Tilberedning: Cuvetten er et fantastisk stykke kød med masser af smag saft og kraft. Du får mørt kød og mulighed for den lækre crispy fedtkant mange mennesker forbinder med en lækker oksekødsoplevelse. Vi anbefaler at ridse fedtlaget i tern og brune stegen af på pande/grill. Når krølfedtet har opnået ønsket udseende krydres & steges cuvetten […]
Sous Vide af Iberico Abanico
Abanico er en udskæring der kommer fra spanske, agernfodrede sortfodsgrise. Det er en udskæring der sidder ved grisens ribben. Man behandler Abanico som en steak. Det er meget mørt, marmoreret og smagfuldt! Vi har i mere end fem år importeret og solgt noget af verdens allerbedste svinekød. Sortfodssvin fra Spanien. De repræsenterer en helt ufattelig […]
Flat Iron på pande/grill
Tips: Brug altid et godt stegetermometer til at sikre den perfekte tilberedning. God fornøjelse med din måltid!
Flap Meat på Grill/pande
Sådan laver du flap meat på grillen eller panden Flap Meat behandles lige som flank og kommer allerbedst til sin ret hvis man intervalsteger den på grill/pande. Da Flap Meat udskæringen kan være ret stor og bliver højere ind mod midten, kan man med fordel portioner den op i ensartede stykker. Dermed bliver den lettere […]
Flank Steak på Grill/pande
Tilberedning: Da flank steak er et fladt stykke kød er det fremragende at intervalstege. På den måde kan du både få et stykke kød som har en flot stegeskorpe og en ensartet farve hele vejen igennem. Vi anbefaler at stege dem på en pande/grill og give dem et minut på den ene side, et minut […]
Chuck Flap på grill/pande
Chuck Flap sidder i nakken på oksen og er en utrolig alsidig og ofte flot marmoreret udskæring. Den har en meget dyb oksekødssmag, også for dyb til nogens smag. Den er blandt de mere sjældne udskæringer vi ikke ser særligt ofte. Tilberedning Chuck Flap er utrolig alsidig udskæring og kan som en af de få […]
OUTSIDE SKIRT
Outside Skirt kommer allerbedst til sin ret hvis man intervalsteger den på grill/pande. Da Outside Skirt udskæringen kan være ret lang, kan man med fordel portioner den op i ensartede stykker. Dermed bliver den lettere at stege. Vi anbefaler at stege stykkerne på en pande/grill og give dem et minut på den ene side, et […]
INSIDE SKIRT
Inside Skirt kommer allerbedst til sin ret hvis man intervalsteger den på grill/pande. Da Inside Skirt udskæringen kan være ret lang, kan man med fordel portioner den op i ensartede stykker. Dermed bliver den lettere at stege. Vi anbefaler at stege stykkerne på en pande/grill og give dem et minut på den ene side, et […]
Shorts ribs på grill
Short Ribs er en af de helt store klassikere fra det amerikanske BBQ køkken. Det er en udskæring som kræver lang tids tilberedning og masser af kærlighed, men så modtager du også en belønning af de helt store! Det meget rige og fede kød kan trække en ordentlig omgang røg, salt og peber! Her er […]
3-2-1 metoden
Når vi taler ribs eller spareribs som de populært kaldes, er der typisk 2 forskellige slags udskæringer. De kan så komme fra helt almindelige grise eller fra specielle racer som Duroc eller Iberico. Tilberedning Det er ikke helt ligegyldigt hvordan man tilbereder sine ribs. Om det så er baby back ribs eller St. Louis cut […]
Heat n’ eat tilberedning
Udgangspunktet ved alle følgende opskrifter er at det er fra optøet stand. Ølmarineret svinekæbe Kommes i gryde sammen med skyen fra posen. Gennemvarmes og tilsættes fløde, så der bliver en god sovs.Slut temperatur i kæbe stykkerne skal være 80 grader. Okse cuvette Cuvetten varmes ca. 40-50 min i ovnen ved 160 grader. Slut temperaturen i […]