Skirt Steak med Chimichurri sauce
Peter er en af vores fantastiske stamkunder og udover at være bidt af amerikansk fodbold (Green Bay Packers er yndlingsholdet), er han også en ivrig konkurrencegriller. Og ikke mindst en meget dygtig en af slagsen. Her begår han sig på holdet Taunting Tailgaters hvor han har været med til at høste en del fine placeringer.
Dette er en af mine yndlingsopskrifter. Nem at lave, fyldt med smag og fantastisk dagen efter hvis der er rester (men det er der nok ikke).
Jeg foretrækker at holde skirt steak’en simpel – også fordi der er så meget knald på smagen fra chimichurrien. Derudover, så smager skirt steak fra Steak-Out jo bare fremragende i sig selv, så der er ikke behov for at overdøve kødet.
Et stykke skirt kan være meget langt, så del det gerne i to. Så bliver det også nemmere at skære de ca. ½-1 cm tykke skiver – de skal nemlig skæres på tværs af fibrene i kødet for at sikre den absolut bedste oplevelse.
Fremgangsmåde:
- Chimichurrien er nem at lave. Bland alle ingredienser sammen og lad den stå og trækket et par timer på køl.
- Herefter trimmes din skirt steak for den hinde, der måtte være tilbage.
- Starte herefter kulgrillen på fuld knald.
- Steg din skirt steak et minut på hver side og så hen at hvile på en tallerken med folie løst hen over sig i to minutter. Derefter får de endnu et interval på et minut på hver side og så hvile igen. Dette gentager du indtil kødet har en temperatur på omkring 55 grader (det skulle gerne være let medium – jo flere gange du øver dig, jo bedre bliver du til at ramme den temperatur du gerne vil have, så køb et godt termometer).
- Serveres med en hasselbagt kartoffel og skal der lidt ekstra dyppelse til kartoflen, kan man hurtigt lave en kold bearnaise ved at tage bearnaisepulver og røre op med creme fraiche. Salat behøver man absolut ikke, da hele chimichurrien jo er lavet af grønne ting ☺
oksekød direkte til døren?