11. juli 2024

OKSESTEG i ovn (Oksetykkam)

Tilberedning af Oksetykkam i ovnen

Vil du servere en god, gammeldags oksesteg – også kaldt oksetykkam? Et lækkert stykke kød til simremad, der ikke kun er forbeholdt de kolde vinterdage men smager dejligt hele året.

Brun din oksesteg i en gryde med smør og drys med salt og peber. Læg herefter stegen i en dyb bradepande med løg, gulerødder, porrer eller andre grøntsager efter dine personlige præferencer. Hæld 2,5 vand ved. Det er vigtigt, at der hele tiden er vand i bradepanden – ellers kan kødet risikere at blive tørt!

Til en steg på 750g, bør du bruge 2,5 dl vand.

Sæt bradepanden i en varm ovn på 180 grader °C og lad oksestegen stege i 2-3 timer, til den opnår en kernetemperatur på 80 grader. Vend gerne stegen et par gange undervejs for at undgå en tør skorpe.

Fremgangsmetode

  1. Start med at krydning med salt og feber.
  2. Brun oksestegen i en gryde med smør på alle sider og tilføj grønsager.
  3. Læg den brunede oksesteg, vand og grøntsager i en dyb bradepande.
  4. Sæt bradepanden i ovnen. Steg oksestegen i 2-3 timer, indtil den opnår en kernetemperatur på 80°C i en forvamet ovn.
  5. Husk at vende stegen undervejs. tilføje vand og ved servering skær kødet på tværs af kødfibrene.

Oksekød direkte til døren?

preloader