
OKSEFILET i ovn
Tilberedning af hel oksefilet/striploin i ovnen
At tilberede en oksefilet (kaldes en striploin i vores verden) behøver ikke at kræve meget knofedt. Du kan med fordel tilberede din oksefilet i ovnen for et mørt, lækkert stykke kød – perfekt som en del af hovedretten. Hele tilberedningen varer omkring time og 15 minutter.
Start med at krydre kødet grundigt med salt, peber eller yndlingskrydderiblandingen samt urter. Brun dernæst kødet på begge sider 1-2 minutter på en varm stegepande, så der kommer stegeskorpe. Her kan du også stege det med urterne. Lad herefter oksefileten tilberede videre i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft. Benyt et stegetermometer for den rette tilberedning. Afhængigt af størrelsen på kødet og din ovn, vil de ca. tage 40 minutter. For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, for medium (anbefales) 55-58°C og 59-62°C for gennemstegt.
Fremgangsmetode
- Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og gnub kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
- Brun oksefileten på begge sider på en varm stegepande for at opnå en stegeskorpe. 1-2 minutter pr. side. Brug gerne urter/hvidøg på panden.
- Læg den brunede oksefilet i den forvarmet ovn på 150C varmluft.
- Brug et stegetermometer for at sikre den rette tilberedning. 55-58°C i kernetemperatur anbefales.
- Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.
Oksekød direkte til døren?
Find krydderi og sauce
-
Arizona Style – Sukkerfri. Danish BBQ By Boemsen. 200 g
80,00 kr. -
Blood 65 ml. Hostile Hotsauce
125,00 kr. -
Burger Sliced Agurker. Zelected Foods. 540 gram
54,95 kr. -
Cherry Habanero 250 ml. Hostile Hotsauce
89,00 kr. -
Chuchum Original Red Chili Paste. 270 ml.
49,95 kr. -
Classic BBQ Sauce. Danish BBQ By Boemsen. 250 ml
33,00 kr. -
Cowboy Coffee Rub. Danish BBQ By Boemsen. 220 g
80,00 kr. -
Eriks Bearnaise. 230 ml
25,95 kr. -
Eriks Bearnaise. 450 ml
39,95 kr.
-
Hanging Tender. Sashi
150,00 kr. pr. kg -
Baby Back Ribs af okse. Sashi
100,00 kr. pr. kg -
Cuvette Deal. Greater Omaha Packing. Ca. 7 Kg
1.199,00 kr. -
Okse Griller Sashi. Ca. 500 gram – 5 styk
99,00 kr. -
Burgers. 8×200 gram. Sashi
220,00 kr. -
Teres major. Greater Omaha Packing
280,00 kr. pr. Kg. -
Hakket oksekød af kødkvæg 16-20%. Sashi. Ca. 1 kg
125,00 kr. -
Short Ribs. Sashi
160,00 kr. pr. kg -
Mad Cow Rub. Danish BBQ By Boemsen. 220 g
80,00 kr.