11. juli 2024

OKSEFILET på grill

Tilberedning af hel oksefilet/striploin på grillen

Forbered din oksefilet (hedder en striploin i vores verden) ved at fjerne sener og andre urenheder, der måtte forekomme. Herefter kan du med fordel marinere kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier. Brun stegen af på grillen på alle sider til der til der kommer en god stegeskorpe. Grill dernæst kødet færdigt ved lavere indirekte varme indtil du opnår den ønskede kernetemperatur. lad kølet hvile 20 minutter inden du skærer ud.

For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, medium skal være 55-58°C, 59-62°C for medium well-gennemstegt.

Fremgangsmetode

  1. Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og mariner kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
  2. brun oksefileten af på alle sider ved direkte varme for at opnå en god stegeskorpe.
  3. Grill derefter kødet ved lavere indirekte varme indtil den ønskede kernetemperatur opnås.
  4. Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.

Ekstra tip

  • Brug altid stegetermometer til at sikre den rigtige kernetemparatur

Oksekød direkte til døren?

Find krydderi og sauce

preloader