
OKSEFILET på grill
Tilberedning af hel oksefilet/striploin på grillen
Forbered din oksefilet (hedder en striploin i vores verden) ved at fjerne sener og andre urenheder, der måtte forekomme. Herefter kan du med fordel marinere kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier. Brun stegen af på grillen på alle sider til der til der kommer en god stegeskorpe. Grill dernæst kødet færdigt ved lavere indirekte varme indtil du opnår den ønskede kernetemperatur. lad kølet hvile 20 minutter inden du skærer ud.
For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, medium skal være 55-58°C, 59-62°C for medium well-gennemstegt.
Fremgangsmetode
- Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og mariner kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
- brun oksefileten af på alle sider ved direkte varme for at opnå en god stegeskorpe.
- Grill derefter kødet ved lavere indirekte varme indtil den ønskede kernetemperatur opnås.
- Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.
Ekstra tip
- Brug altid stegetermometer til at sikre den rigtige kernetemparatur
Oksekød direkte til døren?
Find krydderi og sauce
-
Arizona Style – Sukkerfri. Danish BBQ By Boemsen. 200 g
80,00 kr. -
Blood 65 ml. Hostile Hotsauce
125,00 kr. -
Burger Sliced Agurker. Zelected Foods. 540 gram
54,95 kr. -
Cherry Habanero 250 ml. Hostile Hotsauce
89,00 kr. -
Chuchum Chili Mayo. 250 ml.
14,95 kr. -
Chuchum Original Red Chili Paste. 270 ml.
49,95 kr. -
Classic BBQ Sauce. Danish BBQ By Boemsen. 250 ml
33,00 kr. -
Cowboy Coffee Rub. Danish BBQ By Boemsen. 220 g
80,00 kr. -
Eriks Bearnaise. 230 ml
25,95 kr.
-
Hanging Tender. Sashi
150,00 kr. pr. kg -
Baby Back Ribs af okse. Sashi
100,00 kr. pr. kg -
Cuvette Deal. Greater Omaha Packing. Ca. 7 Kg
1.150,00 kr. -
T Bone Steak. Sashi
270,00 kr. pr. Kg. -
Burgers. 8×200 gram. Sashi
220,00 kr. -
Teres major. Greater Omaha Packing
280,00 kr. pr. Kg. -
Hakket oksekød af kødkvæg 16-20%. Sashi. Ca. 1 kg
125,00 kr. -
Short Ribs. Sashi
160,00 kr. pr. kg -
Culotte. greater Omaha Packing
270,00 kr. pr. kg