OKSEFILET på grill
Tilberedning af hel oksefilet/striploin på grillen
Forbered din oksefilet (hedder en striploin i vores verden) ved at fjerne sener og andre urenheder, der måtte forekomme. Herefter kan du med fordel marinere kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier. Brun stegen af på grillen på alle sider til der til der kommer en god stegeskorpe. Grill dernæst kødet færdigt ved lavere indirekte varme indtil du opnår den ønskede kernetemperatur. lad kølet hvile 20 minutter inden du skærer ud.
For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, medium skal være 55-58°C, 59-62°C for medium well-gennemstegt.
Fremgangsmetode
- Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og mariner kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
- brun oksefileten af på alle sider ved direkte varme for at opnå en god stegeskorpe.
- Grill derefter kødet ved lavere indirekte varme indtil den ønskede kernetemperatur opnås.
- Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.
Ekstra tip
- Brug altid stegetermometer til at sikre den rigtige kernetemparatur
Oksekød direkte til døren?
Find krydderi og sauce
-
Arizona Style – Sukkerfri. Danish BBQ By Boemsen. 200 g
80,00 kr. -
Bearnaise, Øko. Sauce Umami. 180 g
54,95 kr. -
Chuchum Chili Mayo. 250 ml.
34,95 kr. -
Chuchum Original Red Chili Paste. 270 ml.
49,95 kr. -
Cowboy Coffee Rub. Danish BBQ By Boemsen. 220 g
80,00 kr. -
Eriks Bearnaise. 230 ml
25,95 kr. -
Eriks Chili Bearnaise. 230 ml
25,95 kr. -
Eriks Chili Bearnaise. 450 ml
39,95 kr. -
Eriks Pebersauce. 230 ml
25,95 kr.
-
Baby Back Ribs af okse. Sashi
100,00 kr. pr. kg -
Okse Griller Sashi. Ca. 500 gram – 5 styk
99,00 kr. -
Inside Skirt. Greater Omaha Packing
180,00 kr. pr. kg -
T-Bone Steak. Sashi
270,00 kr. pr. kg -
Short Ribs. Sashi
160,00 kr. pr. kg -
Teres major. Greater Omaha Packing
280,00 kr. pr. Kg. -
Burgers. 8×200 gram. Sashi
220,00 kr. -
Hakket oksekød af kødkvæg 16-20%. Sashi. Ca. 1 kg
120,00 kr. -
T-Bone Steak. Sashi Choko
270,00 kr. pr. kg