
Grillet Sashi hakkebøf med løg.
-Af Eddy the mad chef
Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ-scene og har optrådt i et hav af TV-programmer med grill i højsædet. Med 2 DM-titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.
Ingredienser til 4 personer
Til hakkebøfferne
- 800 gr. hakket Sashi oksekød
- 4 skiver bacon
- Salt og peber
Til syltet løg
- 1 dl. sukker
- 1 dl. klar eddike
- 4-5 blade ramsløg
- 4 skalotteløg
- Salt & peber
Til løgsauce
- 2 alm. løg
- 2 rødløg
- 2 dl. balsamico
- 2 dl. rødvin
- 2 spsk. rørsukker
- 1 spsk. smør
- 1 stk. oksebouillon terning
Til stegte hvidløg
- 2 hele hvidløg
- 2 spsk. smør
- Salt & peber
Fremgangsmåde syltet løg
- Giv eddike, sukker, salt og peber et hurtigt opkog, og lad det køle af.
- Skær top og bund af løget og del det på langs, ”pluk” løget fra hinanden og læg dem i lagen og tilsæt hakket ramsløg.
Fremgangsmåde stegte hvidløg
- Pil hvidløgene i småfed, og kom dem i en gryde med koldt vand, giv dem et opkog og hæld vandet fra
- Tilsæt nyt koldt vand og kog op igen, hvilket gøres 4 gange.
- Lige før servering, smørristes hvidløgene i en alubakke på grillen
Fremgangsmåde løgsauce
- Skær løgene ud i halve ringe, og sauter dem af i smørret
- Skru ned og tilsæt sukker, balsamico, rødvin og boullion terningen. Lad det simrer til alle løgene er blevet bløde og møre, dette tager ca. 20-25 min.
Fremgangsmåden Bøfferne
- Form kødet i 4 store flotte hakkebøffer
- Tag bacon rundt om i kanten, krydre med salt og peber
- Grill bøfferne af ved direkte varme, og giv dem ca. 5-6 min på hver side
- Anret det hele og server evt. nye kartofler ved siden af.
- -Velbekomme
