OKSEFILET i ovn
Tilberedning af hel oksefilet/striploin i ovnen
At tilberede en oksefilet (kaldes en striploin i vores verden) behøver ikke at kræve meget knofedt. Du kan med fordel tilberede din oksefilet i ovnen for et mørt, lækkert stykke kød – perfekt som en del af hovedretten. Hele tilberedningen varer omkring time og 15 minutter.
Start med at krydre kødet grundigt med salt, peber eller yndlingskrydderiblandingen samt urter. Brun dernæst kødet på begge sider 1-2 minutter på en varm stegepande, så der kommer stegeskorpe. Her kan du også stege det med urterne. Lad herefter oksefileten tilberede videre i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft. Benyt et stegetermometer for den rette tilberedning. Afhængigt af størrelsen på kødet og din ovn, vil de ca. tage 40 minutter. For en rosa/rød oksefilet skal kernetemperaturen være 52-54°C, for medium (anbefales) 55-58°C og 59-62°C for gennemstegt.
Fremgangsmetode
- Fjern sener og andre urenheder fra oksefileten og gnub kødet med din foretrukne blanding af urter og krydderier.
- Brun oksefileten på begge sider på en varm stegepande for at opnå en stegeskorpe. 1-2 minutter pr. side. Brug gerne urter/hvidøg på panden.
- Læg den brunede oksefilet i den forvarmet ovn på 150C varmluft.
- Brug et stegetermometer for at sikre den rette tilberedning. 55-58°C i kernetemperatur anbefales.
- Lad kødet hvile 20 minutter inden udskæring.
Oksekød direkte til døren?
Find krydderi og sauce
-
Aioli Bacon Sauce. Danish BBQ By Boemsen. 425 ml
Vores pris65,00 kr. -
Arizona Style – Sukkerfri. Danish BBQ By Boemsen. 200 g
Vores pris80,00 kr. -
Burger Sliced Agurker. Zelected Foods. 540 gram
Vores pris54,95 kr. -
Chili Cheese Sauce. Danish BBQ By Boemsen. 425 ml
Vores pris65,00 kr. -
Chuchum Cha-Chaw. 270 ml.
Vores pris49,95 kr. -
Chuchum Chili Mayo. 250 ml.
Vores pris34,95 kr. -
Chuchum Original Red Chili Paste. 270 ml.
Vores pris49,95 kr. -
Classic BBQ Sauce. Danish BBQ By Boemsen. 425 ml
Vores pris65,00 kr.
-
Tyndstegs Deal. Sashi. Ca. 4 Kg
Vores pris800,00 kr. -
Striploin steak 1 styk. Taurus Gold
Vores pris270,00 kr. pr. kg -
Striploin steaks 2 styk. Taurus Gold
Vores pris270,00 kr. pr. kg -
Ribeye steaks 2 styk. Taurus Gold
Vores pris370,00 kr. pr. kg -
Ribeye Stykke. LaGoumera. Argentina
MarkedsprisVores pris299,00 kr.pr. Kg. -
Flap Meat. Taurus Gold
NormalprisTilbud199,00 kr.pr. kg -
Flank Steak. Taurus Gold
Vores pris200,00 kr. pr. kg -
Ribeye. Taurus Gold
Vores pris350,00 kr. pr. kg -
Hanging Tender. Sashi
Vores pris170,00 kr. pr. kg

















