25. august 2023

Spaghetti meatballs af Sashi hakket okse.

-Af Martin Hagen Christiansen

Martins egen take på en italiensk klassiker, der plejer at tage kegler. Han har opgraderet retten ved at bruge steak-out’s hakket oksekød af Sashi kødkvæg

Ingredienser:

Til kødbollerne:

  • 1 kg Sashi hakket oksekød
  • Olivenolie til stegning
  • 1 helt finthakket rødløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 200 gram rasp
  • 2 hele æg
  • Friskhakket basilikum
  • Salt og peber

Til saucen

  • 500 gram små smagfulde tomater (f.eks. San Marzano)
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spiseskefulde 3-dobbelt tomatkoncentrat
  • 1/2 finhakket rødløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1/2 liter piskefløde
  • 200 ml tomatpassata (Mutti anbefales)
  • 1 spiseskefuld kraftig okse/kalvefond
  • Friskhakket basilikum
  • Salt og peber

Til servering

  • 1 kg god tørret pasta
  • Surdejsflute
  • Rødvin

Trin 1: Forbered Tomaterne

  1. Halver alle de små tomater og placer dem i et ildfast fad.
  2. Drys med olivenolie, salt og peber.
  3. Bag i ovnen ved 180 grader, indtil tomaterne får små sorte blister.
  4. Fjern fra ovnen og sæt til side.

Trin 2: Forbered Kødbollerne

  1. Saml alle ingredienserne til kødbollerne i en skål.
  2. Rør godt sammen.
  3. Form kugler af farsen, cirka på størrelse med en 5-krone.
  4. Varm en god portion olivenolie i en pande.
  5. Steg kødbollerne ved middelhøj varme, indtil de får en flot stegeflade hele vejen rundt.
  6. Placer de færdigstegte kødboller i en skål og sæt til side.

Trin 3: Lav Saucen

  1. Brug samme pande som til kødbollerne, uden at rengøre den.
  2. Tilsæt olivenolie, og sautér det halve hakkede rødløg og de to hakkede hvidløg ved middelvarme.
  3. Tilsæt 2 spiseskefulde 3-dobbelt tomatkoncentrat og okse/kalvefond.
  4. Tilsæt de bagte tomater, piskefløde og tomatpassata.
  5. Lad det simre, indtil saucen har opsamlet smagen fra panden.
  6. Tilsæt de stegte kødboller.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Tilsæt friskhakket basilikum kort før servering.

Trin 4: Kog Pastaen

  1. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
  2. Dræn vandet fra pastaen.

Trin 5: Servering

  1. Bland den kogte pasta og kødbollerne med saucen i en stor skål.
  2. Server med lunt surdejsflute og et godt glas rødvin.
  • Enjoy!

preloader