
Spaghetti meatballs af Sashi hakket okse.
-Af Martin Hagen Christiansen
Martins egen take på en italiensk klassiker, der plejer at tage kegler. Han har opgraderet retten ved at bruge steak-out’s hakket oksekød af Sashi kødkvæg
Ingredienser:
Til kødbollerne:
- 1 kg Sashi hakket oksekød
- Olivenolie til stegning
- 1 helt finthakket rødløg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 200 gram rasp
- 2 hele æg
- Friskhakket basilikum
- Salt og peber
Til saucen
- 500 gram små smagfulde tomater (f.eks. San Marzano)
- Olivenolie til stegning
- 2 spiseskefulde 3-dobbelt tomatkoncentrat
- 1/2 finhakket rødløg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1/2 liter piskefløde
- 200 ml tomatpassata (Mutti anbefales)
- 1 spiseskefuld kraftig okse/kalvefond
- Friskhakket basilikum
- Salt og peber
Til servering
- 1 kg god tørret pasta
- Surdejsflute
- Rødvin
Trin 1: Forbered Tomaterne
- Halver alle de små tomater og placer dem i et ildfast fad.
- Drys med olivenolie, salt og peber.
- Bag i ovnen ved 180 grader, indtil tomaterne får små sorte blister.
- Fjern fra ovnen og sæt til side.
Trin 2: Forbered Kødbollerne
- Saml alle ingredienserne til kødbollerne i en skål.
- Rør godt sammen.
- Form kugler af farsen, cirka på størrelse med en 5-krone.
- Varm en god portion olivenolie i en pande.
- Steg kødbollerne ved middelhøj varme, indtil de får en flot stegeflade hele vejen rundt.
- Placer de færdigstegte kødboller i en skål og sæt til side.
Trin 3: Lav Saucen
- Brug samme pande som til kødbollerne, uden at rengøre den.
- Tilsæt olivenolie, og sautér det halve hakkede rødløg og de to hakkede hvidløg ved middelvarme.
- Tilsæt 2 spiseskefulde 3-dobbelt tomatkoncentrat og okse/kalvefond.
- Tilsæt de bagte tomater, piskefløde og tomatpassata.
- Lad det simre, indtil saucen har opsamlet smagen fra panden.
- Tilsæt de stegte kødboller.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt friskhakket basilikum kort før servering.
Trin 4: Kog Pastaen
- Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
- Dræn vandet fra pastaen.
Trin 5: Servering
- Bland den kogte pasta og kødbollerne med saucen i en stor skål.
- Server med lunt surdejsflute og et godt glas rødvin.
- Enjoy!