28. august 2023

Indisk lam med frisk mangochutney, naan brød & borani

-Af Eddy the mad chef

Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ-scene og har optrådt i et hav af TV-programmer med grill i højsædet. Med 2 DM-titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.

Ingredienser

  • 1 lammekølle ca. 1,8 kg

Marinade

  • 3 store fed hvidløg
  • 1 stort alm. løg
  • 30 gr. frisk ingefær
  • 1 rød + 1 grøn mild chili
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. peber
  • 2 tsk. salt
  • 4 tsk. æbleeddike
  • 1 ds. kokosmælk

Mango Chutney:

  • 1 mango
  • 1 rødløg
  • 20 gr. frisk ingefær
  • ½ rød peber
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gr. Akaciehonning
  • ½ lime (saft)
  • 3 spsk. sød chilisauce
  • 5-6 stilke koriander
  • Salt og peber

For Spinat Yoghurt Dip (Borani):

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Lidt smør
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. karry
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 250 gr. frisk spinat
  • 250 gr. græsk yoghurt
  • 30 gr. frisk persille
  • Salt og peber

For Naan Brød:

  • 25 gr. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. mælk
  • 1 æg
  • 400 gr. hvedemel
  • Lidt smeltet smør
  • Flagesalt
  • Jomfru i det grønne

Fremgangsmåde: Indisk Lam

  1. Forbered Marinaden: Hak hvidløg, løg, ingefær og chili. Sautér dem i en pande med de resterende krydderier, undtagen kokosmælk.
  2. Tilføj Kokosmælk: Efter sautering, tilsæt kokosmælk til blandingen og lad det køle af.
  3. Forbered Lammekøllen: Rids lammekøllen på kryds og tværs.
  4. Marinér Lammekøllen: Placer lammekøllen i en stor frysepose sammen med den afkølede marinade. Læg det i køleskabet i et døgn.
  5. Grill Lammekøllen: Forvarm grillen til 190 grader og grill lammekøllen i 1 time og 50 minutter ved indirekte varme.
  6. Hviletid: Lad lammekøllen hvile i 15 minutter før udskæring.

Mango Chutney

  1. Forbered Ingredienser: Skær mango, rødløg, rød peber og ingefær i små tern.
  2. Bland og Lad Trække: Bland alle ingredienserne sammen og lad det trække i 4-6 timer.

Spinat Yoghurt Dip (Borani):

  1. Sautér Løg og Hvidløg: Hak løg og hvidløg og sautér dem i lidt smør.
  2. Tilføj Krydderier og Spinat: Tilsæt krydderier og hakket frisk spinat. Lad spinaten falde sammen, og damp vandet væk.
  3. Bland med Yoghurt: Tilsæt 250 gr. yoghurt og lad det køle af. Efter afkøling, tilsæt mere yoghurt og hakket persille.

Naan Brød:

  1. Forbered Dejen: Opløs gæren i en blanding af vand og mælk. Tilsæt sukker, salt og æg. Ælt derefter hvedemelet i.
  2. Lad Dejen Hæve: Dæk dejen med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse.
  3. Form Boller: Del dejen i 12 portioner og lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
  4. Forbered Grillen: Placer en pizzasten på grillen og opvarm den til 250-300 grader.
  5. Form og Bag: Rul bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Drys flagesalt og jomfru i det grønne på. Bag dem i 3-4 minutter eller indtil de får farve.

Server alle komponenterne sammen, eventuelt også med ris.

God fornøjelse med madlavningen!

preloader