
Indisk lam med frisk mangochutney, naan brød & borani
-Af Eddy the mad chef
Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ-scene og har optrådt i et hav af TV-programmer med grill i højsædet. Med 2 DM-titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.
Ingredienser
- 1 lammekølle ca. 1,8 kg
Marinade
- 3 store fed hvidløg
- 1 stort alm. løg
- 30 gr. frisk ingefær
- 1 rød + 1 grøn mild chili
- ½ tsk. fennikelfrø
- ½ tsk. revet muskatnød
- 1 kanelstang
- ½ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. peber
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. æbleeddike
- 1 ds. kokosmælk
Mango Chutney:
- 1 mango
- 1 rødløg
- 20 gr. frisk ingefær
- ½ rød peber
- 1 fed hvidløg
- 50 gr. Akaciehonning
- ½ lime (saft)
- 3 spsk. sød chilisauce
- 5-6 stilke koriander
- Salt og peber
For Spinat Yoghurt Dip (Borani):
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Lidt smør
- ½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. karry
- ¼ tsk. stødt kanel
- 250 gr. frisk spinat
- 250 gr. græsk yoghurt
- 30 gr. frisk persille
- Salt og peber
For Naan Brød:
- 25 gr. gær
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 dl. vand
- 1 dl. mælk
- 1 æg
- 400 gr. hvedemel
- Lidt smeltet smør
- Flagesalt
- Jomfru i det grønne
Fremgangsmåde: Indisk Lam
- Forbered Marinaden: Hak hvidløg, løg, ingefær og chili. Sautér dem i en pande med de resterende krydderier, undtagen kokosmælk.
- Tilføj Kokosmælk: Efter sautering, tilsæt kokosmælk til blandingen og lad det køle af.
- Forbered Lammekøllen: Rids lammekøllen på kryds og tværs.
- Marinér Lammekøllen: Placer lammekøllen i en stor frysepose sammen med den afkølede marinade. Læg det i køleskabet i et døgn.
- Grill Lammekøllen: Forvarm grillen til 190 grader og grill lammekøllen i 1 time og 50 minutter ved indirekte varme.
- Hviletid: Lad lammekøllen hvile i 15 minutter før udskæring.
Mango Chutney
- Forbered Ingredienser: Skær mango, rødløg, rød peber og ingefær i små tern.
- Bland og Lad Trække: Bland alle ingredienserne sammen og lad det trække i 4-6 timer.
Spinat Yoghurt Dip (Borani):
- Sautér Løg og Hvidløg: Hak løg og hvidløg og sautér dem i lidt smør.
- Tilføj Krydderier og Spinat: Tilsæt krydderier og hakket frisk spinat. Lad spinaten falde sammen, og damp vandet væk.
- Bland med Yoghurt: Tilsæt 250 gr. yoghurt og lad det køle af. Efter afkøling, tilsæt mere yoghurt og hakket persille.
Naan Brød:
- Forbered Dejen: Opløs gæren i en blanding af vand og mælk. Tilsæt sukker, salt og æg. Ælt derefter hvedemelet i.
- Lad Dejen Hæve: Dæk dejen med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse.
- Form Boller: Del dejen i 12 portioner og lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
- Forbered Grillen: Placer en pizzasten på grillen og opvarm den til 250-300 grader.
- Form og Bag: Rul bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Drys flagesalt og jomfru i det grønne på. Bag dem i 3-4 minutter eller indtil de får farve.
Server alle komponenterne sammen, eventuelt også med ris.
God fornøjelse med madlavningen!
