
Bacon Jam
Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ scene og har optrådt i et hav af TV programmer med grill i højsædet. Med 2 DM titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.
Opskriften på Bacon Jam
Ingredienser
- 500 gr. Bacon i skiver skåret i mini tern
- 1 spsk. smør
- Fint hakket løg
- 3 fed presset hvidløg
- 8 stilke frisk timian
- 120 gr. Brun farin
- 1 dl. Æble eddike
- 2 spsk. Mørk balsamico
- 3 dl. Vand + 1 okse bouillon
- Smag til med salt, peber og Tabasco
Fremgangsmåde til bacon syltetøj
- Brun bacon af ved 2/3 varme
- Tag bacon fra og lad løg, hvidløg og timian simre i fedtet fra bacon
- Når løgene har taget farve, så vendes baconen tilbage på panden
- Tilsæt brun farin, æble eddike, balsamico.
- Når det er "dampet" lidt af, så tilsættes vand og bouillon. Lad det simre ved svag varme i 1 time.
- Smag til med salt, peber og Tabasco.
- Velbekomme
