25. august 2023

Bacon Jam

Eddy René Van Bragt er et kendt navn på den danske BBQ scene og har optrådt i et hav af TV programmer med grill i højsædet. Med 2 DM titler under bæltet er han bestemt ikke en hvem som helst og har været en utroligt kær sparringspartner for mig lige siden vi startede Steak-out i 2015.

Opskriften på Bacon Jam

Ingredienser

  • 500 gr. Bacon i skiver skåret i mini tern
  • 1 spsk. smør
  • Fint hakket løg
  • 3 fed presset hvidløg
  • 8 stilke frisk timian
  • 120 gr. Brun farin
  • 1 dl. Æble eddike
  • 2 spsk. Mørk balsamico
  • 3 dl. Vand + 1 okse bouillon
  • Smag til med salt, peber og Tabasco

Fremgangsmåde til bacon syltetøj

  1. Brun bacon af ved 2/3 varme
  2. Tag bacon fra og lad løg, hvidløg og timian simre i fedtet fra bacon
  3. Når løgene har taget farve, så vendes baconen tilbage på panden
  4. Tilsæt brun farin, æble eddike, balsamico.
  5. Når det er "dampet" lidt af, så tilsættes vand og bouillon. Lad det simre ved svag varme i 1 time.
  6. Smag til med salt, peber og Tabasco.
  • Velbekomme
Eddy René Van Bragt

preloader